May 18, 2011

giving and receiving

Assalammualaikum .

Human tend to ruin everything when they are angry and i suppose that including me as well . yeah , jangan cakap tak betul , betulkan semua baru otak kita berfungsi dengan betul .

I speak through my experiences . Kalau dulu waktu kecil ,siblings lah kawan kite yang paling rapat . Sekarang dah besar dah tahu berkawan , dah ada kawan , dah lupa erti adik beradik. Dah lupa rasa hormat dekat adik beradik , dah lupa rasa sayang dekat adik beradik , dah lupa adik beradik sendiri .

Tak boleh salahkan dorang sebab bila dah besar kite ada otak masing masing . kawan kawan menjadi pengganti tempat nak luah semua benda . Teens suka mencarut kan sekarang? dekat adik beradik pun suka mencarut . kadang kadang terlepas memang 4 hari tak bercakap . dalam hati panas nak je balas tapi kalau dah hilang idea , naik atas tutup pintu sekuat kuatnya bagai nak runtuh rumah. tarik muncung paling panjang dekat serantau asia , hentam muka atas bantal , keluarkan tangisan sakit hati yang dicampur dengan dendam kesuma tahap enam.

tapi i believe dengan satu quotes ni :

" air yang dicincang takkan putus "

sedalam mana pun rasa benci dekat kakak ke , adik ke , abang ke ( tak pernah rasa T.T ) , dorang tetap adik beradik . Nak buang jauh jauh pun tak boleh sebab darah yang mengalir dalam badan masing masing datang dari insan yang serupa iaitu mak ayah . 

bencilah , sayangilah adik beradik. yang pasti dorang lah kawan sejati korang selagi nyawa dikandung badan !

kesimpulan yeah aku benci adik aku HAHAHAHAHAHA xD


2 comments:

  1. haha bakpo plok
    ni lin? baloh nge tam ko?

    ReplyDelete
  2. haha baloh sokmo dohh kak niejaa . hahaha

    ReplyDelete