December 26, 2010

anith and elin went up the hill

let sing along everybadeeee !!

"Jack and Jill went up the hill
To fetch a pail of water.
Jack fell down and broke his crown
And Jill came tumbling after." 

Wee wee .. Assalammualaikum


mula mula ajak aimi and ieka nak tgk wayang smlm , well pikiakk balek , dh la Xmas eve mesti ramai semut2 ipoh berkerumun and dorang dua pun nak pergi kl . orangg bando la katokan ;p HAHAHA . so amik la option pergi ke Cameron Highlands . haha lawak gilaaa . naik2 cameron , nmpak dah lori2 besak . cepat2 tadah tangan dan doa tk nak jadi apaa2 . hehe . lagipun smlm kan hujan lebat takut woo guaa !


sampai2 atas sana . memang perut berkeroncong nyanyi lagu Keroncong Utk Ana nyanyian sifu M.nasir . muahahaha . memang lapak gilaaaa . tapi entah ..sume cam nak jalan2 dulu . well ikut la juga . takkan nak mengamuk boikot dalam kereta semata mata menglaparkan makanan . we weeeee . jalan jalan dapat jugaa makan hot potatoo . favouritee nii !

dulu opah ni melantok ubi kayu je dulu waktu zaman oghang jepun mali . tu yang lidah kerepot opah ni dah terbius dengan raso ubi . ish ish . terseksaa .tapi ehemm , mcd kfc secret recipe dominos pizzaa BOLEH AJAA XD kyaaa .



oke oke sambung . lepeh jalan jalan . beli la segala mende strawberi . haha ni la katakan monyet masuk bandar . well bukan bando punn hehe . padahal brape lamaa dah tgl dekat malaysia , bila nampak strawberi mula la jakun , nak memborong segala mende yang berbentuk strawberi haha . dan ini yang syiookk ni . pergi makan tomyam campur . bukan best pun tapi sebab AKU KEBULURAN , nasi kosong pun nampak macam ayam kentucky muahaha . mmg pekena la minum teh , makan tomyam panas panas . padan muka kau cuaca sejuk ! toilet jd kawan aku hari ini ! haha . waktu tu temperature 19 degree celcius . sapa2 la pelancong yg dtg ke cameron mesti kataa " wah , malaysia melang sejuk woo . hoho , padahal , hakikatnyaa , berpeluh ketiak ketiak kalo kuar even 5 min pun ;p

dan lepas makan we went to the UNLCE SAM'S FARM . hoho bilaa masa lak uncle sam kene pecat jadi tukang kebun pulak ni ? kyaaa . hahaha .




    
















 
dan maaf gambar2 saya telah menguguli kamera . self-centered kan ? muahahhaa

dan lepas kami singgah ke farm , pergilah satu night market .. eh jap bukan  night pun .. maghrib market hahaha . jalan2 tgk orang , beli segala yang tak pernah diborong ( kan dah kata orang jakun) lepas tu pi tangkap gambar waktu sunset . Waaaa . mmg tersangat lahh cantik bila tgk matahari terbenamm . ehmm nnti lepas kahwin nak ajak encik suami tgk sunset lahh . romantik lu kata wehh ! haha 


sebelum balik , sempat jugaaa nak beli jagung rebus dan jagung bakar , aku yang baru setahun tanam jagung ( eh wujud ke peribahasa ni) setahunn jagung ke mendaa .. whatever! bila tanya nak janguung yang rebus ke bakar , aku BELE ! ntah . amik la yang bakar :D padahal favv aku rebus muahaha lantok ah asal perut tak bergendang lagi lagu lapok tu hahaha

dan balik balik , dah malam . Alhamdulillah selamat juga turun ! :)  weeeeeeee

2 comments:

  1. nok hok papa elin pakai tu
    comellllllllllll

    ReplyDelete
  2. mari laa g cameronn . 10 ya jah :D hehehe

    ReplyDelete